Hur hittar du jobbet du vill ha?

Det finns många metoder för att leta rätt på de lediga jobben eller för att låta arbetsgivarna hitta dig. Alla jobb annonseras heller inte ut, så lär dig leta på rätt ställen.


Här kommer de 6 bästa tipsen:

 1. Leta platsannonser

  Det enklaste sättet att leta jobb är på olika jobbsajter. Många av de annonser som finns listade på dem kommer från Arbetsförmedlingens söktjänst Platsbanken. Smartast är alltså att börja leta på Platsbanken.
  Läs mer »

 2. Kontakta företag direkt

  Alla lediga jobb annonseras inte ut. Många arbetsgivare väljer istället att leta direkt i sitt nätverk. Prova att kontakta företaget direkt kanske ringer du upp precis när arbetsgivaren behöver en person som du.
  Läs mer »

 3. Låt arbetsgivarna hitta dig

  Gör dig synlig så att arbetsgivarna vet att du finns och är tillgänglig för jobb. Skapa en profil på Arbetsförmedlingens webbplats och matchas direkt mot arbetsgivare som söker just din kompetens. Intresserade arbetsgivare kan ta kontakt med dig direkt. Eller lägg upp din profil på LinkedIn.
  Läs mer »

 4. Gå på rekryteringsträff

  Delta i rekryteringsträffar på plats i Arbetsförmedlingens lokaler eller via videosamtal. Du möter arbetsgivare som behöver an ställa och får chansen att sälja in dig själv under en mini intervju.
  Läs mer »

 5. Använd ditt eget nätverk

  Kartlägg ditt nätverk, ta kontakt och berätta att du söker jobb. Lägg också lite tid på att utöka ditt nätverk. Du kan till exempel besöka mässor och andra evenemang kopplade till din bransch. Tänk långsiktigt nästa gång det dyker upp ett ledigt jobb i ditt nätverk kanske det är någon som tänker på just dig.
  Läs mer »

 6. Förbered ditt ”hisstal”

  Föreställ dig att du kliver in i en hiss och att du endast har den tid det tar att åka mellan ett par våningsplan att både presentera dig själv och etablera en kontakt att bygga vidare på. Bra att kunna när du går på rekryteringsträffar och där både du och den presumtiva arbetsgivaren ha r ont om tid.
  Läs mer »

sv_SESwedish
en_GBEnglish sv_SESwedish
Scroll to Top