Nystartsjobb

Om du vill anställa någon som varit utan arbete länge eller är nyanländ.

Du har möjlighet att få ekonomiskt stöd om du anställer en person som har varit arbetslös länge eller någon som är nyanländ i Sverige. Du kan ansöka om nystartsjobb när du har en person i åtanke, eller så kan du förlänga ett pågående nystartsjobb. Bidraget mot svarar lägst summan av arbetsgivaravgiften.

Du kan anställa en person som

  • Är mellan 20 och 25 år som har varit utan arbete på heltid minst 6 av de senaste 9 månaderna.
  • Fyllt 25 år och varit utan arbete mer än 12 av de senaste 15 månaderna.

Vilka anställningsformer gäller ersättningen för?

Ersättningen gäller för tillsvidareanställningar och tidsbegränsade anställningar. Den gäller även för anställningar på deltid.

Vad krävs av mig som arbetsgivare?

  • Du måste vara registrerad i Skatteverkets arbetsgivarregister och redovisa skatt och arbetsgivaravgifter till Skatteverket.
  • Att du betalar ut lönen elektroniskt under hela stödperioden.
  • Inte har näringsförbud eller skatteskulder som lämnats till Kronofogden.
  • Inte har betydande betalningsanmärkningar.

Hur får jag ersättningen?

Du lämnar in arbetsgivardeklarationen till Skatteverket varje månad. Vi hämtar uppgifterna direkt från Skatteverket. Ersättningen får du genom kreditering av organisationens eller företagets skattekonto. Ersättningen beräknas på de uppgifter som du lämnat i arbetsgivardeklarationen.

Vad händer efter ansökan?

Arbetsförmedlingen kontrollerar att ditt företag uppfyller de kriterier som krävs för att få anställa med nystartsjobb. Arbetsförmedlingen kommer sedan överens med dig om uppföljning och fortsatt kontakt. När du fått Arbetsförmedlingen beslut, blir du även informerad om hur du får din ersättning utbetald.

Läs mer information här »

sv_SESwedish
en_GBEnglish sv_SESwedish
Scroll to Top